Nahkalaadut

Tuotteitamme tehdään eri nahkalaaduista, joista voit itse valita mieleisesi. Rotseissa ja liiveissä käytämme pääasiassa paksua, mutta pehmeän ja notkeaa kotimaista naudan nahkaa. HUOM! Pinnan kuluminen ei vaikuta millään lailla nahan kestävyyteen.

Rotsien nahkavaihtoehdot ovat:

Valkoinen nopeasti kuluva

Nahka kuluu pinnaltaan nopeasti. Käytössä nahan luonnollinen vaaleanruskea väri tulee esille pinnan alta. Nahka ei ole arka, kiiltäväpintainen tai kumimainen, kuten voisi luulla. Nahka ei ole arka likastumaan, koska ajan patina näkyy muutenkin pian käytössä. Nahan pinta on “mattamainen” ja jo uutena hieman kuluneen näköinen.

valkoinen_nopeasti_kuluva

Musta nopeasti kuluva

Nahka kuluu pinnaltaan paljon ja nopeasti. Pinta muuttuu käytössä vanhan näköiseksi, lyhyessä ajassa. Uutena rotsi on lähes musta, mutta muuttuu käytössä ruskehtavaksi.

musta_nopeasti_kuluva

Musta hitaasti kuluva

Nahka on pintavärjättyä, joka kuluu pinnaltaan hitaasti. Kuluminen tapahtuu aidosti, saumakohdista. Lisäksi pintanaarmut tulevat hyvin esille. Säilyttää aina mustan värinsä ja on parhaimmillaan 2-3 vuoden kuluttua ostosta.

musta_hitaasti_kuluva

Ruskea nopeasti kuluva

Nahka kuluu pinnaltaan paljon ja nopeasti. Pinta muuttuu käytössä vanhan näköiseksi lyhyessä ajassa. Uutena rotsi on ruskea, sävy vaalenee käytössä.

ruskea_nopeasti_kuluva

Musta läpivärjätty

Kuluminen ei näy, vaan nahka pysyy aina saman värisenä.

musta_lapivarjatty

Café Antik

Mustalla pintavärjätty nahka, jossa suklaanruskea pohja. Kuluu hitaasti jatodella kauniisti ja on sopivasti erikoinen. Perusmustan lämpimämpi
vaihtoehto.

cafe_antik

Valkoinen läpivärjätty

Kaunis valkoisen sävy, mutta ei lumivalkoinen. Kuluminen ei näy pinnassa, vaan säilyy aina valkoisen värisenä. Helppo pyyhkiä ja pitää puhtaana.

Musta ohuempi läpivärjätty

Kts. muita nahkalaatuja

Muita nahkalaatuja

Edellä mainittujen yleisimpien rotsinahkalaatujen lisäksi meillä on tarjolla myös muita vaihtoehtoja.

Seuraavat nahat eivät kulu pinnaltaan.
Ohuempaa naudan nahkaa käytetään esim. miesten puolipitkissä ja pitkissä takeissa sekä nahkafarkuissa, kysy värivaihtoehtoja.

Lammasnappa on ohutta ja pehmeää. Sitä käytetään pääasiassa naisten klassisissa lyhyissä sekä pitkissä takeissa. Värejä on paljon, kysy vaihtoehtoja.

Haljas/Mokka. Toimitetaan pääasiassa vain tilauksesta. Eri värivaihtoehtoja. Käytetään kaikenlaisissa nahkavaatteissa.

Erikoisnahat vain tilauksesta. Tiedustele!

Yleistietoa nahkalaaduista

Tuotteemme valmistetaan Suomessa ja nahka on pääosin kotimaista. Nahkavaatteiden suunnittelussa pyrimme kunnioittamaan vanhoja perinteitä, kuten säilyttämään pinnaltaan kuluvan 50-luvun rotsin aidompaakin aidomman näköisenä. Lisäksi tuotevalikoimassamme on yksinkertaisia vanhanajan malleja kuten ajurintakkeja ja perinteisiä prätkärotseja, unohtamatta kuitenkaan niitä kaikkein klassisimpia malleja.

Otamme mielellään vastaan neuvoja ja toivomuksia. Toteutamme ne parhaan taitomme mukaan. Mm. moottoripyöräilijöiden rotsit, nahkafarkut ja nyöriliivit olemme suunnitelleet motoristien mieltymyksiä kuunnellen. Oman tuotannon ansiosta myös varastomalleihin voidaan tehdä muutoksia. Hihojen ja helman pidennyksiä/kavennuksia, nyörien ja hapsujen lisäyksiä yms. Riippumatta pituudestasi tai painostasi, Karrax:sta löydät kokoja.

Sinulla on mahdollisuus myös saada täysin yksilöllinen, mittatilauksena tehty nahkavaate mitä erikoisimmasta nahasta. Erikoistilaukset edellyttävät käyntiä/sovitusta myymälässämme. Ompelijamme ovat meitä lähellä, joten toimitukset ovat nopeita. Älä epäröi toteuttaa unelmaasi!